Choď na obsah Choď na menu
 


Škoricová zmrzlina s kompótom

1/2 l vanilkovej zmrzliny, 1 lyžička škorice, 200 g fíg, 100 g sušených sliviek, 2 lyžice hrozienok, 1 tyčinka škorice, 1 strúčik cesnaku, 1/4 l červeného vína, 2 lyžice želírovacieho cukru, 1 jablko, 1 pomaranč
Zmrzlinu preložíme do chladničky, asi po 30 minútach ju vymiešame so škoricou, ak je už dostatočne mäkká. Ihneď zamrazíme.
Figy, slivky a hrozienka opláchneme horúcou vodou, necháme odkvapkať. Premiešame s vínom a želírovaným cukrom a necháme prikryté uležať. Kompót zohrejeme pri miernej teplote tesne pri bode varu. Jablko ošúpeme a nakrájame na kúsky. Po 10 minútach ich pridáme ku kompótu a ešte 5 minút spolu podusíme. Necháme vychladnúť.
Pomaranče ošúpeme, rozoberieme a nakrájame na malé kúsky. Primiešame ku kompótu a dochutíme.
Vhodná príloha: Šľahačka na zdobenie, strúhaná čokoláda na ozdobenie

 

 

 

 

 

 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku