Choď na obsah Choď na menu
 


Včelia bunka

25. 12. 2007

7 vajec, 15 dkg medu, 10 práškového cukru, 2 tabuľky zmäknutej čokolády, 6 kopcovitých polievkových lyžíc krupicovej (hrubej) múky, ½ balíčka prášku do pečiva, 3 polievkové lyžice vody, a zo 7 bielkov sneh.

Postup.
Všetko, okrem múky a snehu vymiešame do peny, asi ½ hodiny. Potom múku, striedavo so snehom pridávame a pečieme v miernej rúre vo forme šesťuholníka, znázorňujúcu včeliu bunku. Plníme týmto krémom.

Krém:
14 dkg mletých orechov, 14 dkg práškového cukru,10 dkg čajového masla, 1 žĺtok, 2 polievkové lyžice rumu, 1 polievková lyžica medu. Miešame silno do peny, asi 1/2 hodiny. (Toto je recept, ako pri č. 24 Indiánky).Vrch bunky potom polievame žĺtkovou polevou č.6.
Na bunku postavíme včelu zhotovenú z piškótového cesta, (ako je pri recepte č. 17 Punčové kocky druhé cesto z 3 vajec).Hotovú včelu ozdobíme kornútikom.


 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku