Choď na obsah Choď na menu
 


Rýchly krémeš

12. 4. 2008

300 g hladkej muky special, 250 g stuzeneho pokrmoveho tuku Iva, 11 lyzic studenej vody, troska soli

Krem: 1 l mlieka, 200 g praskoveho cukru, 4 vajcia, 5 lyzic hrubej muky, 1 kremovy prasok "Zlaty klas"

Do muky postruhame stuzeny tuk, pridame vodu, trosku soli a spracujeme na hladke cesto, ktore rozdelime na 2 bochniky. Prikryjeme ich utierkou a nechame na chladnom mieste do druheho dna. Potom bochniky vyvalkame na platy o velkosti plechu. Platy prelozime za pomoci valceka na obratene plechy a dame postupne upiect do dobre vyhriatej rury.

Krem: Z mlieka oddelime 2 dl a rozmiesame v nom 50 g cukru, 4 zltky, muku a kremovy prasok. Ostatne mlieko dame varit a do neho postupne primiesame predchadzajuce mlieko. Do uvarenej hustej kase primiesame tuhy sneh zo 4 bielkov, ktory sme uslahali so 150 g cukru. Ked zmes varenim nadobudne na objeme, ochladime ju a navrstvime na jeden plat cesta. Druhy plat najskor rozrezeme na kocky primeranej velkosti. Ulozime ich na kremovu vrstvu a podla nich rezeme krem i spodny plat. Kremes posypeme praskovym cukrom.







 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku