Choď na obsah Choď na menu
 


Ruské pečivo

25. 12. 2007

12 dkg medu, 2 vajcia, 35 dkg hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva


Postup:
Všetko zmiesime na cesto, 2/3 cesta vyvaľkáme, vykrajujeme okrúhlou formičkou a na prostriedok dávame túto plnku.


Plnka:
15 dkg mletých orechov, 10 dkg medu, 10 dkg sekaných hrozienok, 5 dkg masla, 10 dkg mletých drobkov z perníka, 1/2 balíčka vanilkového cukru, trošku mletej škorice.
Všetko dobre vymiešame a dávame kôpky plnky na vykrojené kolieska. Zo zvyškov cesta urobíme pásiky, silné ako ceruzka, ktoré dávame na plnku v tvare krížika. Potrieme rozšľahaným vajcom, pečieme v miernej rúre. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku