Choď na obsah Choď na menu
 


Ovocný chlebík

25. 12. 2007

20 dkg práškového cukru, 25 dkg teplého medu, 5 vajec, 10 dkg masla, 1 balíček prášku do pečiva, hrsť sekaných orechov, 10 dkg sekaných hrozienok, 2 balíčky kandizovaného (presladeného) ovocia, 1 kávová lyžička mletej škorice, 1/2 kávovej lyžičky mletých klinčekov, 40 dkg hladkej múky.


Postup:
V mise zohrejeme med, pridáme rozpustené maslo, cukor, vajcia, sekané ovocie a orechy, všetko dobre vymiešame do peny asi 1/2 hodiny. Potom postupne pridávame múku a koreniny a opäť zľahka premiešame. Na mastnom papieri v úzkom plechu a v miernej rúre pečieme asi 3/4 hodiny.



 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku