Choď na obsah Choď na menu
 


Orieškové kolieska

25. 12. 2007

37 dkg hladkej múky 1/2 balíčka prášku do pečiva, 12 dkg masla, 14 dkg medu, 3 žĺtka, trošku mletej škorice, z jedného citróna kôra, 5 dkg kryštálového cukru, 8 dkg mletých orechov, marmeláda na potieranie.

Postup:
Med, maslo a žĺtka dobre vymiešame do peny, k tomu pridáme múku s práškom do pečiva, citrónovú kôru, a škoricu, a toto zmiešame na ľahké cesto. Polovičku cesta vyvaľkáme , vykrajujeme kolieska potierame rozšľahaným vajcom, do prostriedku dávame marmeládu a okolo okrajov z ušúľaného cesta robíme venčeky. Potierame vajcom, posypeme mletými orechmi, zmiešané s kryštálovým cukrom. Pečieme do ružova.



 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku