Choď na obsah Choď na menu
 


Orechové srdce

25. 12. 2007

6 vajec, 15 dkg medu, 25 dkg kryštálového cukru, 9 polievkových lyžíc studenej vody, 15 dkg mletých orechov, 28 dkg krupicovej múky, 3/4 balíčka prášku do pečiva, zo 6 bielkov sneh

Postup:
Med, žĺtka, cukor, vodu, orechy, prášok do pečiva miešame v nádobe do peny, pridávame striedavo postupne múku, sneh. Spracované cesto dáme na plech tvaru srdca v miernej rúre upečieme.
Plnka:
1 celé vajce vymiešame s 13 dkg práškového cukru do peny, pridáme 5 dkg strúhanej čokolády a za stáleho miešania zahrievame do bodu horúčosti. Do vychladnutej plnky pridáme ešte 12 dkg čajového masla, 8 dkg medu. Dobre vymiešame a naplníme srdce. Povrch polejeme kakaovou polevou č.4 a zdobíme kvetmi zo sušeného mlieka; viď OZDOBY č.2

 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku