Choď na obsah Choď na menu
 


Opitý izidor

21. 5. 2008

22 dg masla, 22 dg praskoveho cukru, 6 zltkov, 6 dg hladkej muky, 6 dg hrubej muky, 1 prasok do peciva, 2 PL kakaa, vyslahany sneh zo 6 vajec, pikantny dzem, 22 dg mletych orechov, 15 dg praskoveho cukru, marhule, 3 dl rumu

Na polevu: 12 dg praskoveho cukru, 12 dg masla, 1 kopcovitu lyzicu maizeny, 2 lyzice kakaa, 4 lyzice mlieka

Najskor upecieme cesto. Vymiesame 22 dg masla s 22 dg praskoveho cukru a 6 zltkami. Pridame 6 dg hladkej, 6 dg hrubej muky, prasok do peciva, 2 PL kakaa a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Po upeceni ho potrieme pikantnym dzemom, na ktory ulozime rozpolene marhule. Tie zasypeme posypkou z pomletych orechov, ktore zmiesame s 15 dg cukru. Vsetko polejeme 3 dl rumu. Na hotovy kolac dame este kakaovu polevu.

Poleva: Vsetky suroviny zmiesame a rozpustime na miernom ohni.







 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku