Choď na obsah Choď na menu
 


Medové zvieratká

25. 12. 2007

23 dkg hladkej múky, 23 krupicovej (hrubej ) múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 7 dkg práškového cukru, ,2 balíčky vanilkového cukru, 15 dkg masla, 2 žĺtka, 4 polievkové lyžice ,lieka, 1 polievková lyžica medu.


Postup.
Všetky suroviny vypracujeme na vláčne cesto, vyvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm. Vykrajujeme oválnou formičkou a plníme makom , alebo orechmi.
Formičky naplnené zabalíme a a formujeme rôzne zvieratká, ako ježka, a podobne. Miesto očí vkladáme hrozienka. Celú figúrku natierame rozšľahaným vajcom. Necháme zaschnúť a nožničkami vystrihujeme uši a po chrbte striháme malé trojuholníčky (pripomínajú pichliače).Pečieme v miernej rúre


Plnka:
20 dkg zomletého maku, 1 balíček vanilkového cukru,10 dkg práškového cukru, 2 polievkové lyžice medu, zalejeme vriacou vodou na primeranú hustotu.
Na orechovú plnku je postup ten istý, len namiesto maku dávame zomleté orechy.

 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku