Choď na obsah Choď na menu
 


Medová roláda

25. 12. 2007

6 vajec, 25 dkg medu, 8 kopcovitých polievkových lyžíc krupicovej (hrubej) múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 2 dkg jemne mletej zrnkovej kávy, trošku tlčených klinčekov.

Postup:
Žĺtka med, a kávu miešame do peny, (najlepšie šľahačom na sneh ), postupne pridávame krupicovú (hrubú) múku premiešanú s práškom do pečiva a sneh. Pečieme v miernej rúre na veľkom plechu. Pod cesto podložíme mastný papier. Upečené zrolujeme pomocou mokrej utierky. Plníme touto plnkou:
3 žĺtka, trošku mletej škorice, 3 malé tabuľky horkej čokolády, 12 dkg medu, 1 balíček vanilkového cukru: pri stálom miešaní ohrejeme do bodu varu. Do vychladnutého pridáme 12 dkg masla a 5 dkg mletých orechov. dobre vymiešame a roládu naplníme a znovu silno zakrútime (zrolujeme). Vrch polejeme mliečnou polevou č.8 a krájame až na druhý deň.

 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku