Choď na obsah Choď na menu
 


Marhuľové rezy

1. 5. 2008

7 vajec, 280 g praskoveho cukru, 1 citron, 50 g marhuloveho lekvaru, 180 g hrubej muky, 20 g masla, 20 g hrubej muky na vymastenie a vysypanie plechu, cerstve alebo zavarane marhule na ozdobenie

 

Krem: 150 g masla, 100 g praskoveho cukru, 150 g oprazenych orieskov, 10 g kakaa, 1-2 lyzice rumu, vanilinovy cukor

 

Zltky, cukor, stavu z citrona a lekvar miesame, kym zmes nezhustne. Potom zlahka primiesame z bielkov uslahany tuhy sneh spolu s mukou. Cesto rozotrieme na vymasteny plech a v mierne teplej rure upecieme doruzova. Vychladnute pokrajame na dlhe pasy siroke asi 8 cm a vzdy dva a dva spojime kremom. Povrch potrieme zvyskom kremu, ozdobime marhulami a oprazenymi orieskami.

Krem: Maslo vymiesame do penista a pomaly pridavame cukor, oriesky, kakao, rum a vanilinovy cukor.







 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku