Choď na obsah Choď na menu
 


Makové rezy s plnkou

19. 5. 2008

30 dg hladkej muky, 15 dg praskoveho cukru, 7 dg masla, 7 lyzic smotany, 1 vajce a trocha sody bikarbony

Muku s cukrom rozmiesame, pridame postruhane maslo, smotanu, cele vajcia a sodu bikarbonu a spracujeme na cesto. Jednu tretinu cesta odlozime a dve tretiny vyvalkame. Dame na slabo vymasteny plech, natrieme makovou plnkou a z odlozeneho cesta na nu robime sikme mriezky. Upecene krajame na kocky a posypeme praskovym cukrom.

25 dg maku, 15 dg praskoveho cukru, 1 1/2 dl mlieka, 8 dg hrozienok a kora z 1/2 citrona

Mlieko a cukor dame zovriet. Pridame mlety mak, hrozienka a postruhanu citronovu koru. Chvilu nechame povriet a potom vychladnut.







 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku