Choď na obsah Choď na menu
 


Jablkový zákusok

1. 5. 2008

2 vajcia, 200 g praskoveho cukru, 80 g masla, 60 g mletych orechov, 1 lyzica rumu, 300 g olupanych jablk, 250 g vyberovej muky, 1 kypriaci prasok, tuk a muka na formu

 

Zltky a vacsiu cast cukru a maslo vymiesame do peny. Pridame mlete orechy a rum. Jablka postruhame na struhadle a spolu s mukou, kypriacim praskom ich vmiesame do zltkovej zmesi. Pridame tuhy sneh z bielkov, do ktoreho sme rozslahali zbytok cukru. Formu na srnci chrbat vymastime, posypeme mukou a naplnime pripravenym cestom. Pecieme pomaly.

Rumova poleva: Preosiaty praskovy cukor, rum a vriace mlieko dobre vymiesame a upeceny kolac polejeme. Povrch posypeme postruhanou cokoladou.







 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku