Choď na obsah Choď na menu
 


Indiánky

25. 12. 2007

10 dkg medu, 4 žĺtka, 1 celé vajce, 15 dkg krupicovej (hrubej) múky, na koniec noža sódu bicarbonu, zo 4 bielkov sneh, 10 dkg práškového cukru.


Postup.
Žĺtka, vajce, med, cukor a sódu bicarbonu miešame do peny, pridáme striedavo múku a sneh. Pečieme vo formičkách na indiánky, ktoré sme vymastili bravčovou masťou a vysypali krupicovou (hrubou) múkou. Z upečených guličiek vydlabeme prostriedok a plníme buď šľahanou smotanou, alebo týmto krémom:
14 dkg mletých orechov, 14 dkg práškového cukru,10 dkg čajového masla, 1 žĺtok, 2 polievkové lyžice rumu, 1 polievková lyžica medu. Miešame silno do peny, asi 1/2 hodiny. Indiánky ukladáme na podložky, zhotovené z cesta pod úliky (recept č. 2). Hotové indiánky polievame kakaovou polevou č.4. Zdobíme maslovým bielym krémom striekačkou oblúkovito. Na vrch vtlačíme červený cukrík.
Maslový krém na ozdobu:
12 dkg čajového masla, a 10 dkg práškového cukru vymiešame do peny. Aby bol krém pekný, biely, pridáme za kávovú lyžičku citrónovej šťavy a troška bielka a znovu dobre vymiešame.

 

 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku