Choď na obsah Choď na menu
 


Francúzske karamelové kocky

1. 5. 2008

6 vajec, 6 lyzic krystaloveho cukru, 1 lyzicka kakaa, 5 lyzic polohrubej muky, 1 balicek prasku do peciva, 50 ml oleja

Plnka: 1 l vody, 3 zlate klasy, 130 g krystaloveho cukru, 1 vanilinovy cukor, 2 lyzice kakaa, 7 bielkov

Slahackovy krem: 4 lyzice krystaloveho cukru, 300 ml mlieka, 2 slahacky v prasku, struhana cokolada

1. Bielky s cukrom vyslahame na tuhy sneh, pridame olej, zltky a zlahka vmiesame muku s praskom do peciva a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymasteny a mukou posypany plech a upecieme.

2. Vacsiu cast vody dame zovriet, pridame 70 g krystaloveho a balicek vanilinoveho cukru a vo zvysnej vode rozmiesane Zlate klasy. Do horucej kase postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru. Do polovice plnky vmiesame kakao.

3. Na cesto natrieme najprv svetlu a potom tmavu plnku a napokon slahackovy krem: Cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom, rozvarime, do vychladnuteho pridame slahacky v prasku a vyslahame. Povrch ozdobime struhanou cokoladou.







 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku