Choď na obsah Choď na menu
 


Citrónové rezy

25. 12. 2007

1 vajce,15 dkg práškového cukru, 1 dl mlieka, 5 dkg masla, 2 polievkové lyžice medu, 1 kávová lyžička sódy bicarbony,45 dkg hladkej múky.


Postup:
Všetko, okrem múky, dáme do kastrólika a necháme 2 až 3 minúty variť za stáleho miešania. Horúcu hmotu zmiešame s múkou na mäkké cesto.( ako na štrúdľu).Rozdelíme na 4 rovnaké diely, každý diel na tenko vyvaľkáme a na slabo pomastenom plechu – chrbte upečieme.
Plnka:
10 dkg masla, a 12 dkg práškového cukru vymiešame do peny. Pripravíme si ešte 2 krát po 1,25 dl mlieka. Jedno množstvo dáme variť a do druhého primiešame 2 polievkové lyžice krupicovej (hrubej) múky a za stáleho miešania pridáme do vriaceho mlieka a varíme do zhustnutia. Do vychladnutého primiešame maslo, cukor a šťavu z 1 citróna a znova dobre vymiešame.
Upečené diely plníme dva krát krémom a jeden krát, to jest prostredný pikantným lekvárom. Vrch polievame kávovou polevou č.3. Krájame na druhý deň na trojuholníkové tvary.


 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku