Choď na obsah Choď na menu
 


Ananásové rezy

21. 4. 2008

200 g masla, 200 g praskoveho cukru, 5 vajec, 120 g polohrubej muky, pol balicka prasku do peciva, 20 g kakaa, tuk a muka na vymastenie a vysypanie plechu, 1 lyzicu rumu, ribezlovy lekvar, konzervovany ananas

Cokoladova poleva: 100 g cokolady, 100 g masla

Maslo vymiesame s cukrom a so zltkami do peny, pridame muku, prasok do peciva a kakao, premiesame a nakoniec zlahka primiesame tuhy sneh uslahany z bielkov. Cesto rozotrieme na vymasteny a vysypany plech a upecieme vo vyhriatej rure. Vychladnuty kolac pokvapkame rumom a stavou z kompotu, potrieme ribezlovym lekvarom, oblozime ananasom a polejeme cokoladovou polevou. Podla chuti mozeme este ozdobit slahanou slahackou a posekanymi orechami.

Cokoladova poleva: Cokoladu posekame, pridame maslo, za staleho miesania roztopime a vymiesame dohladka.

google + pocitadlo c2:





 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku