Choď na obsah Choď na menu
 


Francúzska čokoládová torta

3. 3. 2010

4 zltky, 100 g cukru, balicek vanilkoveho cukru, 4 bielka, 80 g polohrubej muky, 1 CL kypriaceho prasku, balenie cokoladoveho pudingu v prasku

Plnka: balenie zelatiny, 250 ml cerveneho vina, 120 g cukru, 1/2 balenie vanilkoveho cukru, stava z citrona, 250 ml smotany na slahanie

Poleva: cokolada, 40 g margarinu, slahacka v tube

Zltky vymiesame s 3/4 cukru a vanilkovym cukrom. Z bielkov spravime tuhy sneh a vmiesame do nich zvysok cukru. Hmotu zamiesame do zltkov, pridame muku s kypriacim praskom a cesto upecieme na 180 stupnoch. Zelatinu s vinom, vanilkovym cukrom a cukrom a stavou z citrona zmiesame a zohrejem tesne pod bod vretia. Mierne ochladime a do zmesi vmiesame hotovu slahacku. Korpus rozpolime, naplnime kremom a nechame vychladnut. Polejeme polevou. Cokoladu a margarin rozpustime v teplom vodnom kupeli, dokladne vymiesame a polejeme nou tortu. Nakoniec ozdobime podla chuti slahackou.

 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku