Choď na obsah Choď na menu
 


Začurka

8. 2. 2013

1 kg zemiakov, 600 g hladká múka, vajce, 1 l vody z kyslej kapusty, hrsť kyslej kapusty, 0,1 l oleja, cibuľa, soľ, čierne korenie, vegeta

Zemiaky pokrájané na kocky a kyslú kapustu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si cesto (začurku), spracovanej z 500 g hladkej múky, 1 vajcia, vody a soli. Cesto ručne trháme a hádžeme do variacich sa zemiakov a kapusty. Na oleji speníme cibuľku, pridáme 100 g hladkej múky a urobíme tmavšiu zápražku, ktorú zalejeme 1 l vody z kyslej kapusty a ochutíme soľou, korením a vegetou.Zmiešame spolu s uvarenými zemiakmi a kapustou, necháme povariť a celé dochutíme.

 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku