Choď na obsah Choď na menu
 


Bravčový hrniec

800 g bravčového mäsa., 5 zemiakov., 5 plátkov údeného oštiepka., 3 čerstvé papriky., 2 cibule., celé čierne korenie., nové mleté korenie., olej., soľ.,

Marináda: 3 strúčiky cesnaku., 1 PL horčice., mleté čierne korenie., soľ.,

V menšej miske zmiešame pretlačený cesnak s horčicou, korením a soľou. Pripravenou marinádou potrieme menšie kúsy pokrájané mäso a na jeden deň vložíme do chladničky. Na spodok hrnca rozložíme na klieska pokrájanú cibuľu, podlejeme trochou oleja a pridáme ošúpané zemiaky (vcelku). Navrch poukladáme marinované mäso, dochutíme korením, soľou, prikryjeme a dusíme domäkka. Občas môžeme podliať horúcou vodou. Pred koncom pridáme do hrnca na prúžky narájanú papriku a odstavíme z ohňa. Zemiaky s mäsom preložíme do pekáča, po povrchu rozdelíme oštiepkové plátky a kysuckú špecialitu dáme na cca 10 minút zapiecť do rozpálenej rúry.

bravčový hrniec

 

 

Svetreceptov

Propagujte aj svoju stránku